“Yâ Ali! Yemeğine tuzla başla, tuzla bitir. Onda yetmiş türlü dert için şifa vardır.”
buyurulmuştur.
“Yemeğine tuzla başlayan kimseden Allah Teala yetmiş derdi giderir.”
- Tuz kokuşmayı ve mikroplan önler.
- Tuz yakılır, elde edilen küller ile dişler fır-çalanırsa dişleri parlatır.
- Tuz, bal ile merhem yapılır, cilde sürülürse güzelleştirir, alerjiyi giderir. Uyuza, kaşıntıya ve gut hastalığına karşı da faydalıdır.
- Tuzlu su iltihaplı dişetlerini iyileştirir. Bir parça pamuk ile mantarlı tırnakların üzerine konursa, mantarı eritir.
- Tuz, zeytin yağına karıştırılırsa, yorgunlukta kaslara ve kaşıntılarda kaşınan bölgeye sürülür.
- Sirke - tuz karışımı bir sıvı ile gargara yapılırsa dişeti iltihabını giderir.
- Tuzlu su ile gargara yapmak balgamı söker.
- Bal, zeytin yağı ve tuz merhem haline getirilir, çıbanlara sürülürse olgunlaştırır.
- Tuz, bal ve kuru üzüm merhem yapılır, çı-banların üzerine konursa iltihaplannı temizler, iyileştirir.
- Şişliklere karşı bal ve tuz karıştırılır, şişliğin üzerine konur.
- Tuz sirkeye karıştırılır, cilt tüberkülozunda sürülürse, yayılmasını önler.
- Tuz ve zeytinyağı karıştırılır, uyuza, yaralara, cüzzama, çiçek hastalığına sürülürse şifası görülür.
- Tuz ile ev tütsülenir, geriye kalan külleri alınarak iki bacağın arasından doğuya doğru atılırsa sihir ve nazar değmesine engel olur.
- Yemeğe tuz ile başlamak beyni geliştirir.
- Tuz kavrulur, ağrıyan mafsallara tatbik edilirse özellikle eklem romatizmalarında ağrıyı izale eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder