25 Nisan 2012 Çarşamba

Kaya Tuzu


“Yâ Ali! Yemeğine tuzla başla, tuzla bitir. Onda yetmiş türlü dert için şifa vardır.”
buyurulmuştur.

“Yemeğine tuzla başlayan kimseden Allah Teala yetmiş derdi giderir.”
  • Tuz kokuşmayı ve mikroplan önler.
  • Tuz yakılır, elde edilen küller ile dişler fır-çalanırsa dişleri parlatır.
  • Tuz, bal ile merhem yapılır, cilde sürülürse güzelleştirir, alerjiyi giderir. Uyuza, kaşıntıya ve gut hastalığına karşı da faydalıdır.
  • Tuzlu su iltihaplı dişetlerini iyileştirir. Bir parça pamuk ile mantarlı tırnakların üzerine konursa, mantarı eritir.
  • Tuz, zeytin yağına karıştırılırsa, yorgunlukta kaslara ve kaşıntılarda kaşınan bölgeye sürülür.
  • Sirke - tuz karışımı bir sıvı ile gargara yapılırsa dişeti iltihabını giderir.
  • Tuzlu su ile gargara yapmak balgamı söker.
  • Bal, zeytin yağı ve tuz merhem haline getirilir, çıbanlara sürülürse olgunlaştırır.
  • Tuz, bal ve kuru üzüm merhem yapılır, çı-banların üzerine konursa iltihaplannı temizler, iyileştirir.
  • Şişliklere karşı bal ve tuz karıştırılır, şişliğin üzerine konur.
  • Tuz sirkeye karıştırılır, cilt tüberkülozunda sürülürse, yayılmasını önler.
  • Tuz ve zeytinyağı karıştırılır, uyuza, yaralara, cüzzama, çiçek hastalığına sürülürse şifası görülür.
  • Tuz ile ev tütsülenir, geriye kalan külleri alınarak iki bacağın arasından doğuya doğru atılırsa sihir ve nazar değmesine engel olur.
  • Yemeğe tuz ile başlamak beyni geliştirir.
  • Tuz kavrulur, ağrıyan mafsallara tatbik edilirse özellikle eklem romatizmalarında ağrıyı izale eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder